Milyen a jó matrac?

Milyen a jó matrac?

Hú de fáj a hátam! Nagyon rosszul aludtam!” -Nincs olyan ember, aki ne érzett volna már hasonlót.Vajon az állandó hátfájásunkat, a rendszeres kialvatlanságunkat, mindig rá lehet fogni a sportolásra, öregedésre vagy stresszes életvitelre?

Jó ha tudod az alvásról!

Életünk egyharmadát alvással töltjük, alvás nélkül nem működik jól sem az agyunk, sem a testünk. Mégsem vagyunk tisztában bizonyos alapvető tényekkel!

Alvásra mindenkinek szüksége van. Már néhány nap alváshiány után komoly pszichés zavarokat észlelhetünk magunkon, nem tudunk koncentrálni, könnyen ingerültté válunk, nehezebben végezzük el a napi munkánkat. Azon kívül, hogy pihentet, az alvás regenerálja az agyműködést, jó hatást gyakorol a stresszel és a betegségekkel szembeni ellenállásra, szabályozza a szélsőséges hangulatingadozásokat. Álmatlanságban egyre többen szenvednek! Az alvászavar (dyssomnia) következménye lehet számos (például hormonális, idegrendszeri, vérkeringéssel, depresszióval vagy allergiával összeköthető) betegségnek! Van, aki nehezen alszik el, míg más korán ébred. Egyesek minden kis neszre felriadnak, míg vannak, akik akár hetekig nem képesek aludni!

Ha nem muszáj, ne idézzük elő ezen problémák kialakulását!

Az egyik, és véleményem szerint a legfontosabb dolog, hogy milyen ágybetéten, és milyen környezetben hajtjuk álomra fejünket!

Matrac

Mindig találjuk meg az alkatához, és alvási szokásaihoz megfelelő matracot.

Ezzel nagyon sokat segíthetünk azon, hogy reggel ne hátfájással, fejfájással, és kialvatlanul ébredjünk.
Matracainkat olyan személyek részére is ajánljuk, akiknél gyakori a gerinc és hátfájás. A hát és gerincbántalmak bizonyítottan közel a felét a nem megfelelő ágybetét (matrac) okozza. A gerincoszlop tehermentesítése, és a törzs izomzatának ellazulása, csak akkor jön létre, ha a különböző testrészek alátámasztása egyedileg történik pl.: a derekat könnyedén alátámasztatja, a vállat gyengéden befogadja.

Az ágybetét kiválasztásánál figyelembe kell vennünk a magasságunkat és testsúlyunkat egyaránt. Az allergia elterjedésével már nem mindegy, hogy milyen alapanyagból készült a matracunk. Amennyiben hajlamosak vagyunk bármilyen allergiára, úgy legjobb, ha természetes anyagokból készült matracok közül választunk.

A különböző alvási pozíciókhoz, különböző matractípus illik, így mindenképpen erre is oda kell figyelni. Az ágybetétünk kiválasztását, ahhoz igazítsuk, hogy hason, háton vagy éppen összekuporodva szoktunk leginkább pihenni.

Bár régi hit, hogy a legjobb gerinckímélő matrac kemény, a legutóbbi tudományos vizsgálatok bebizonyították, hogy ez nem teljesen igaz. A legjobb akkor az ágybetét, ha nem túl kemény, és nem is túl puha, alátámasztja gerincoszlopunkat, de nem akadályozza a szabad mozgásban izmainkat.

Bevásárlókosár0
Nincs termék a kosaradban!
Vásárlás folytatása